Търсене:  

 
 

Разширено търсене

 

18 Януари 2018 г. сайта разглеждат 60 посетители

 
 
БЪРЗИ ВРЪЗКИ
ИНФОРМАЦИЯ
STRALDZHA.NET -- НОВИНИ И СЪБИТИЯ

 

 14.11.2017  Изложба с посвещение

© Straldzha.net

В рамките на проведените прояви, посветени на 8 ноември – Празникът на община Стралджа, в Исторически музей бе представена изложба свързана с две големи годишнини, които се отбелязват през тази година в Стралджа. Едната от тях е 165 години от първото килийно училище, а другата е 160 години от създаването на стралджанската църква „Св. Архангел Михаил”.
Изложбата, експонирана в Исторически музей – Стралджа, показва оригинални училищни и църковни документи. Най – старото училищно свидетелство, което могат да видят жителите и гостите на града, е от далечната 1916 година, издадено от Народно първоначално училище. Изложени са свидетелства и удостоверения за завършен клас от Народно основно училище „Иван Вазов”, от Народна прогимназия „Христо Ботев”, Допълнително земеделско училище и други. В изложбата е намерила място и Главна училищна книга от учебната 1895/1896 година.
От 1909 година е най – старият църковен документ – Свидетелство за свето кръщение, а най – старото Свидетелство за венчание е от 1925 година. Всички показани Свидетелства за кръщение и венчание са издадени от църквата „Св. Архангел Михаил” в Стралджа.
Изложбата ще остане експонирана до края на годината.  (c)2000-2016.Straldzha.net